Holistische Kindercoaching

Unique Kindercoaching heeft haar deuren geopend in Steinerbos Belevenispark begin 2021.

De kindercoach praktijk is er voor kinderen en jongvolwassenen van 4–18 jaar.

De doelgroep die er terecht kan zijn met name de kinderen die vastzitten in herkenbare patronen zoals slecht eten/slapen, emoties, niet naar school willen, weinig of geen vrienden hebben, problemen ervaren in het gezin of op school, maar ook kinderen die gediagnosticeerd zijn met ADHD/ ADD of Autisme.

Er wordt spelenderwijs gebruik gemaakt van spelvormen, gemaakt van natuurlijke materialen of men zet onze ezels en alpaca’s in om emoties (blokkades) bij het kind op te heffen. Alle coachingsgesprekken gebeuren wandelend met de dieren, behalve als het kind ervoor kiest om niet met dieren te willen werken, dan zetten we  onze spellen in. “Je ziet dat onze dieren op een natuurlijke manier het kind accepteren en geen vooroordeel hebben waardoor het kind zich heel vertrouwd voelt met de dieren en zijn of haar emoties makkelijk uit.” Door deze emoties te doorbreken wordt er gewerkt  aan een stukje heling. Als er een stukje heling heeft plaatsgevonden kunnen we met de juiste handvaten meer zelfvertrouwen en weerbaarheid ontwikkelen. 

In overleg met de ouders gaan we samen kijken wat uw kind nodig heeft om het beste uit zichzelf te halen. Hierbij krijgt u handvaten mee naar huis zodat u uw kind ook in de thuissituatie kunt helpen om zijn beste ik te zijn. 

Kindermassages
Massage helpt kinderen te ontspannen als ze stress ervaren hebben. De massage is gericht op het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties. Zo kan er weer een natuurlijke herstel van de energiebalans in het lichaam plaatsvinden, waardoor kinderen zich “letterlijk” goed in hun vel voelen.
Door deze vorm van liefdevol en positief huidcontact leren kinderen grenzen stellen en aangeven. Ze worden zich bewust van hun lichaam en voelen waar zij zelf beginnen en ophouden. Dat geeft ze zelfvertrouwen en zelfbevestiging. De kindermassage is dan ook vaak een belangrijk onderdeel van mijn coaching. 

De kindermassage bestaat uit een hoofd- buik- en voet massage en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Om de werking te verdiepen en de massage te veraangenamen, wordt deze massage gecombineerd met Aromatherapie.
Vooral onrustige kinderen hebben hier veel baat bij. 

Liever als ouder zelf kennis maken met de massage? Dat kan!
Deze massage is namelijk ook geschikt voor volwassenen die snel over hun grenzen gaan en moeite hebben om alle indrukken en prikkels van de dag los te laten en af te voeren.

Tarieven

De kosten kunnen via alternatieve geneeswijze bij aanvullende verzekering vergoed worden.

Trajecten worden op maat geschreven. Het tarief is hierbij afhankelijk van de hulpvraag, het aantal benodigde sessies en de intensiteit van het coaching traject.

Losse sessies :

Holistische kindermassages   
30 – 45 minuten              € 30,-

Holistische mama of papa massage            
45 – 60 minuten             € 45,-

Schilder sessie inclusief analyse                  
30 – 60 minuten             € 30,-

Coaching gesprek                                        
60 – 90 minuten             € 50,-